Peanut Butter Chocolate Drop Cookies / Kakor med jordnötssmör och chokladdroppar
72 kakor
INGREDIENSER
- 200 g smör
- 2 ägg
- 6 dl havregryn
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl SKIPPY® Creamy Jordnötssmör
- 1 dl socker
- 1 dl farinsocker/råsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- ¼ tsk salt
- ca 72 st mjölchokladknappar eller hackad mjölkchoklad
INSTRUKTIONER
- Sätt ugnen på 175°C grader.
- Blanda de torra ingredienserna; havregryn, mjöl, bakpulver och salt. Rör ihop jordnötssmör och smör i en mixer tills det blir mjukt. Tillsätt socker, ägg och vaniljsocker och rör om tills de fördelat sig jämt i degen. Vänd ner mjöl-och havregrynmixen.
- Klicka ut smeten på bakplåtspapper och forma till små sunda kakor
- Grädda i ugn ca 13 min eller tills de är gyllenbruna. Ta ut och tryck omedelbart en bit choklad i varje kaka.