SKIPPY® Peanut Butter Apple Pie / SKIPPY® Jordnötssmör Äppelpaj
De säger att det inte finns något mer amerikanskt än en äppelpaj men har de provat SKIPPY® Jordnötssmör Äppelpaj?
De säger att det inte finns något mer amerikanskt än en äppelpaj men har de provat SKIPPY® Jordnötssmör Äppelpaj?
10 Minuter
25 Minuter
35 Minuter
INGREDIENSER
- 1,2 kg Granny Smith äpplen
- 1,8 dl plus 1 msk socker, uppdelade
- 1,2 dl SKIPPY® Creamy Jordnötssmör
- 1 msk mjöl
- 1 msk citronsaft
- 1 tsk kanel
- ¼ tsk salt
- 1 400g pajdeg
- 1 msk mjölk
- Glass vid servering, valfritt
INSTRUKTIONER
- Värm upp ugnen till 220 °C.
- Blanda äpplen, 1,8 dl jordnötssmör, mjöl, citronsaft, kanel, och salt.
- Bred ut en pajdeg i en 23 cm i en pajform. Häll äppelblandningen i pajdegen och sprid ut jämnt.
- Toppa med resterande pajdeg, skivad i remsor för att bilda ett gitter. Använd alla rester av degen till att göra former för att dekorera kanter. Pensla med mjölk och strö över 1 matsked socker.
- Grädda pajen i ugnen i 40 minuter, eller tills äpplena är mjuka och kakan är gyllenbrun, täck kakan med folie efter 20 minuter för att förhindra att kakan bränns.
- Kyl i två timmar före servering. Servera med glass.