SKIPPY® Asian Noodle Salad / SKIPPY® Asiatisk Nudelsallad
Denna nudelsallad innehåller kalkon, grönsaker, nudlar och en dipp. SKIPPY® Asiatisk Nudelsallad är allt du behöver för en komplett måltid. Att planera middagen blev precis mycket enklare.
Denna nudelsallad innehåller kalkon, grönsaker, nudlar och en dipp. SKIPPY® Asiatisk Nudelsallad är allt du behöver för en komplett måltid. Att planera middagen blev precis mycket enklare.
6
INGREDIENSER
- 672 g Teriyaki kalkonfilé
- 3 msk plus 0,6 dl soja, uppdelade
- 2 tsk finhackad vitlök, uppdelade
- 2 msk vegetabilisk olja
- 2 msk SKIPPY® Creamy Jordnötssmör
- 2 msk kryddad risvinäger
- 2 tsk sesamolja
- ½ tsk finriven ingefära
- ½ tsk krossade chiliflingor
- 225 g spaghetti, brutna på hälften
- 455 g morötter, skär i remsor
- Röd paprika, skär i korta, tunna remsor
- 130 g sockerärter, skär på längden i tunna remsor
- Hackade rostade jordnötter
INSTRUKTIONER
- Skär kalkonfiléerna i halvor på längden. Lägg kalkonen, 3 msk soja och 1 tsk vitlök i en stor återförslutningsbar påse. Försegla påsen; kyl i 30 minuter för att marinera.
- Värm grillen till en medelhög värme.
- För att göra dressingen lägg i resterande 1,8 dl sojasås, resterande teskeden vitlök, vegetabilisk olja, jordnötssmör, vinäger, sesamolja, ingefära och chiliflingor. Tillsätt jordnötter och rör om.
- Ta bort kalkonen från marinaden; släng marinaden. Grilla kalkonen, vänd kalkonen ibland, i 15 minuter eller tills den inte längre är rosa i mitten, eller tills kalkonens vätska blir klar och dess inre temperatur blir 75 °C. Täck med folie; låt stå i 10 minuter innan du skär upp kalkonen.
- Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen; dränera.
- Låt vatten koka upp i en kastrull. Blanchera morötter, röd paprika och sockerärter i kokande vatten i 1 till 2 minuter eller tills krispigt mjuka; dränera. Lägg kalkonen, spaghettin och grönsakerna i en stor skål och rör om. Servera med dressing.