SKIPPY® Chocolate Biscuit Bars / SKIPPY® Chokladbiskvier i långpanna
Ta några lager av chockad och smeta ut SKIPPY® jordnötssmör på ett smuligt grahamskexskal och gör de ultimata med SKIPPY® Chokladbiskvier i långpanna. Prova några chokladbiskvier idag för en utsökt efterrätt eller helt enkelt för ingen anledning alls.
Ta några lager av chockad och smeta ut SKIPPY® jordnötssmör på ett smuligt grahamskexskal och gör de ultimata med SKIPPY® Chokladbiskvier i långpanna. Prova några chokladbiskvier idag för en utsökt efterrätt eller helt enkelt för ingen anledning alls.
240
15 Minuter
20 Minuter
1 timme 35 minuter
INGREDIENSER
- 115 g smör (plus 115 g smör i rumstemperatur)
- ¾ dl farinsocker
- 1 dl socker
- 1 ägg
- 1 tsk vaniljextrakt
- 2,8 dl mjöl
- 4 digestivekex, krossade till smulor
- 1 tsk bakpulver
- ¼ tsk salt
- 2 dl florsocker
- ¾ dl SKIPPY® Creamy Jordnötssmör
- 275 g mjölkchokladbitar
INSTRUKTIONER
- Blanda 115g smör, socker och farinsocker i en mixer tills blandningen har fått en jämn konsistens. Tillsätt ägg och vaniljextrakten.
- I en separat skål, vispa ihop kexsmulorna, mjöl, salt och bakpulver. Tillsätt den torra blandningen långsamt tills du fått en jämn smet.
- Sprid degen i en smord 23 cm fyrkantigt glas bakform. Grädda i 20 minuter vid 175 °C eller tills kakan har fått en gyllene färg.
- Blanda jordnötssmöret, florsocker och 60g smör med en elvisp. Sprid ut jämnt på varje lager.
- Lägg chokladbitarna och det återstående smöret i en skål i mikron. Värm i 30 sekunder, rör om, värm i ytterligare 30 sekunder och rör om igen tills blandningen är jämn och smält. Häll över jordnötssmörslagret.
- Låt svalna. Skär i fyrkantiga bitar för att servera.