SKIPPY® Brand Peanut Butter

Chocolate Covered Peanut Butter Balls / Chokladtäckta jordnötssmörsbollar

48
50 Minuter
0 min
50 Minuter

INGREDIENSER

  • 1 dl (128g) SKIPPY® Creamy Jordnötssmör
  • 1 ¾ dl (180 g) smör, uppdelat
  • 4 ¾ dl (200 g) florsocker
  • 2,5 dl (224 g) halvsöt hackad choklad

INSTRUKTIONER

  1. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Lägg jordnötssmör och 120 g smör i en medelstor skål; vispa tills allt är helt blandat. Rör gradvis i socker.
  2. Knåda jordnötssmörsblandningen på en skärbräda eller en plan yta, tills den är slät. Forma smeten till 48 små bollar. Lägg bollarna på plåten. Lägg i kylskåp i 30 minuter.
  3. Smält under tiden hackad choklad och resten av smöret (60 g) i en 1 l kastrull, på svag värme under omrörning.
  4. Använd två gafflar för att doppa bollarna i chokladen.
  5. Lägg tillbaka på plåten. Låt stelna i kylskåp i ca. 1 timme. Förvara i välförsluten behållare i kylskåp.