SKIPPY® Chicken in Spicy Peanut Sauce / Kyckling i Kryddig Jordnötssmör
Krydda till livet med SKIPPY® Kyckling i Kryddig Jordnötssmör. Vi rekommenderar att kycklingen placeras på riset vid servering så att den goda såsen absorberas.
Krydda till livet med SKIPPY® Kyckling i Kryddig Jordnötssmör. Vi rekommenderar att kycklingen placeras på riset vid servering så att den goda såsen absorberas.
4
INGREDIENSER
- 4 benfria kycklingbröst utan skinn (680g)
- 2 tsk malen kummin
- 1 tsk malen kanel
- 2 msk olivolja
- 265 g skivad lök
- 2,6 dl chuncky salsa
- 1 msk citronsaft
- 5 msk SKIPPY® Creamy Jordnötssmör
- 2 vitlöksklyftor
- Färsk koriander
INSTRUKTIONER
- Gnugga kanel och kummin över hela kycklingbrösten. Värm olja på medelhögvärme i en stor stekpanna; tillsätt kycklingen och lökarna. Stek kycklingen och lökarna, rör om ofta i stekpannan tills kycklingen blir brun.
- För att tillaga såsen, tillsätt salsa, citronsaft, jordnötssmör och vitlök i en matberedare, försedd med ett metallblad, och låt bearbetas till du får en jämn konsistens. Häll såsen över kycklingblandningen i stekpannan; stek på hög värme.
- Sänk till en låg värme; låt sjuda i 5 till 7 minuter eller tills kycklingen inte längre är rosa i mitten. Servera kycklingen med såsen och koriandern.