SKIPPY® Beef Mango Salad Peanut Dressing / SKIPPY® Biff och Mangosalad med Jordnötssmördressing
Glöm inte att äta dina grönsaker! Ett bra sätt att inte glömma grönsakerna är genom att laga SKIPPY® Biff och Mangosalad med Jordnötssmördressing. Denna söta och salta sallad kommer att få dig att vilja ta en andra och en tredje portion.
Glöm inte att äta dina grönsaker! Ett bra sätt att inte glömma grönsakerna är genom att laga SKIPPY® Biff och Mangosalad med Jordnötssmördressing. Denna söta och salta sallad kommer att få dig att vilja ta en andra och en tredje portion.
4
INGREDIENSER
- 1,5 dl SKIPPY® Crunchy Jordnötssmör
- 4 vitlöksklyftor, mosade
- 1 msk fint riven skalad ingefära rot
- 2 tsk limeskal
- 1 ¼ dl limesaft
- 455 g ländstycke eller rib-eye biff
- 75 g hackad röd lök
- 2 mango skalade och skivade
- 490 g rostade jordnötter
- 0,6 dl rapsolja eller jordnötsolja
- 2 msk honung
- Salladsblad
- Salt och nymalet peppar
INSTRUKTIONER
- För att göra marinaden, tillsätt ¾ dl jordnötssmör, vitlök, ingefära, limeskal och 0,8 dl limesaft i en stor skål; blanda väl.
- Skär varje biff på ett vinklat sätt i 5 eller 6 bitar. Lägg köttet i marinaden; rör om för att blanda kött och marinad. Värm upp grillen till en medelhög värme. Grilla biffen i 1 till 2 minuter på vardera sida eller till önskad tillagningsgrad.
- Lägg salladen, löken, mangon och biffen på 4 olika tallrikar. Strö över jordnötter över salladen. För att göra dressingen, vispa ihop de återstående 2 matskedarna jordnötssmör, oljan, återstående limesaften, honung salt och peppar. Häll dressingen jämnt över salladerna.